top of page

BIOGRAFIE

Muziek biedt de mogelijkheid om dingen op een unieke manier uit te drukken. De piano in het bijzonder geeft mij enorme vrijheid om mijn gevoel uit te dragen en muzikale ideeën te onderzoeken en uit te werken. Uit het begeleiden van diverse artiesten komen mijn grote inlevingsvermogen en muzikale veelzijdigheid naar voren.
 

Mijn liefde voor de piano ontstond toen ik net kon lopen. Mijn buren in het dorp Balkbrug, waar ik opgroeide, hadden een piano en mijn interesse was meteen gewekt. Ik kwam vaak langs om de piano te leren kennen en al snel bleek dat ik muzikaliteit bezat en gevoel had voor het instrument. Mijn ouders kochten een piano en op zevenjarige leeftijd kreeg ik mijn eerste pianoles aan huis. Op mijn negende ging ik naar de muziekschool waar ik klassiek pianoles kreeg.
 

Vanaf die tijd deed ik ervaring op in het begeleiden van koren en het spelen in bandjes. Toen de tijd rijp was werd ik aangenomen op het ArtEZ-conservatorium in Zwolle. Daar heb ik de bachelor- en masteropleiding van Piano Jazz & Pop in resp. 2004 en 2006 afgerond.
 

Al vanaf mijn studieloopbaan werk ik samen met verschillende artiesten, zowel bij het componeren als het uitvoeren van hun muziek. Daarnaast speel ik op feesten, bruiloften, festivals, tijdens ceremonies en bij verschillende theater-programma’s. Sinds 2010 geef ik les op het ArtEZ-conservatorium in Arnhem. Daar geef ik het vak Harmonie aan de piano, Begeleiden op piano en Methodiek. Sinds 2016 ben ik docent bij Pop Music Academy in Bunschoten.

 

Een van mijn grootste passies naast het pianospelen en lesgeven, is componeren en schrijven van teksten. Ik schrijf voornamelijk voor piano en zang. Zo treed ik op met mijn programma's "To the Cradle" en "Muzieken" met mijn zus Abke Bruins. 

Ik woon in Hoevelaken, vlakbij Amersfoort. Ik speel door het hele land en met enige regelmaat in het buitenland.

Live gig L'aupair
bottom of page